B Klári üzente 9 éve

Igen, a torna, akárcsak a tánc és a zene, ragályos. Ha látunk egy táncoló vagy tornázó embert, kedvet kapunk rá mi is...

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 9 éve

Talàn csak eleinte. Apàm kb. 60 évvel ezelött bevezette a tornàt a fizikai munkàsoknak a gyàrban. Nagy sikere volt. Megdicsérték, söt kitüntették öt ezért. A munkàsok buzgon végezték a gyakorlatokat. - Amikor egyszer hosszu autotut közben megàlltunk egy pihenöhelyen, én elkezdtem tornàzni. Elöször többen csak furcsàn néztek ràm, de kicsit késöbb màr többen utànam csinàltàk a gyakorlatokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nekem is kellemetlenebb az ülő munka. Amikor fizikai munkát csináltam, az is leterhelte a testem, de közben legalább volt lehetőségem mozgatni az energiát a testemben. Ülő munkában az a nehéz, hogy a figyelmed mentális szinten van lekötve egész nap, és mivel amúgy is mentális szinten vagyunk elakadva (mindenen csak agyalunk) így nehezebbnek tűnik kívül kerülni, és a természetességünket megérezni. Ebben segít igazán a jóga: kiszed a fejedből :) és megmutatja a test segítségével azt az egyensúlyt, és életet, ami amúgy benned van. Szerintem hiányos az a szemszög, amikor a jógát pusztán a test karbantartásának egyik eszközével azonosítjuk. Eszköz, ami a test segítségével mutat valamit belőled.

Válasz

Szabó Mária üzente 13 éve

A napi 10-12 óra az irodában ülve, mozgás nélkül, igenis nagyon káros az egészségre. 37 éves koromban már meg kellett műteni a gerincemet. Jelenleg is porckorong sérvvel küszködök. Hónapok óta kezelnek és nem tudnak rajtam segíteni, lehet hogy megint műtét lesz a vége, mert a sérv már nem akar visszahúzódni. Soha nem voltam fizikai dolgozó. Az OOSZI szerint is az egészségkárosodásom meghaladja az 50 %-ot. Ennyit arról a nagyon kényelmes irodai könyvelői munkáról a hitetlenkedőknek. Szabó Mária

Válasz

Szlávi Saci üzente 13 éve

Ebben mondjuk van valami... Tény, hogy az ülőmunka és a fizikai munka is rossz, csak egész máshogyan...

Válasz

pozsgai erika üzente 13 éve

Nem értem,hogy mért mindig az irodai dolgozókra vannak úgy kiakadva,hogy mindig csak őket hozzák példának szegényeknek milyen rossz lehet.A fizikai dolgozó szóba sem jöhet pedig ők akik igazán dolgoznak.Az irodai munka nem megerőltető mert akkor áll fel és járkál amikor csak akar.A fizikai dolgozó ezt nem teheti meg mert elküldik.

Válasz

Szlávi Saci üzente 14 éve

Igen, ezeket mi is csináljuk jógán! De valóban vicces lenne az irodában véghezvinni :D

Válasz

Körösi Henrietta üzente 14 éve

No az vidám lenne, ha a munkahelyen egyszerre csak felpattannék, és halpózba csavarodva pihennék egyet az irodában:)

Válasz

Vahl Mariann üzente 14 éve

Igen ez pontosan igy van. Bár néha a masszázs az azonnali segítség.
A Cserepesházban nagy sikerrel indul már a 3 tanfolyam a következő címmel.:Jógagyakorlatok az ülőfoglalkozás és a mozgásszegény eletmód ellensúlyozására

A képen lévőknél könnyebb gyakorlatokkal kezdjük, mert sokan nem tudnák végrehajtani.
Szeretettel várom az érdeklődőket: Vahl Mariann holisztikus terapeuta, jógatanár, pszichológus
www.jogatanarkepzes.aranygyoker.hu
e-mail:aranygyoker@gmail.com

Válasz

Kincs-Kul Magdolna üzente 14 éve

Nagyon jó , hogy írtak az ülő munka miatt kialakult problémáról, és bemutatják a gyakorlatokat is hozzá. Nekem is ilyen problémám van és nem tudtam mit tegyek. Most ezeket a gyakorlatokat én is ki fogom probálni, csak az a baj, hogy már nem vagyok olyan hajlékony. nem tudom azért még hatásos lesz?
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra.

Válasz

Véghné Ica üzente 14 éve

Tanusíthatom, hogy ez a két póz jóhatással van az ülő munka miatt kialakult izomfájdalmakra. A hal póz egyszerűbb változatát tudom csak végrehajtani, mivel a lótuszüléshez nem hajlanak kellőképpen még az izületeim, ezért nyújtott lábbal végzem.

Válasz